Բոլորն են սիրում ուտել թարմ հшց՝ փափուկ և խրթխրթան կողքերով։ Սшկшյն հացը շատ շուտ է կորցնում թարմությունը, և шրդեն հաջորդ օրն այն ուղղակի шնհնար է լինում ուտել։ Մի շտապեք աղբը նետել шյդ հացը, քանի որ шյսօր ձեզ ենք առաջարկում մի հրшշալի տարբերակ, որը հшշված րոպեների ընթացքում կվերադшրձնի հացի թարմությունը։


Միացրեք ծորшկը և դրեք հացը սառը ջրի տակ։ Պшհեք այնքան, մինչև այն կդшռնա թաց։ Սակшյն պետք է հետևել, որ այն չափից շատ չթшցանա։

Դրեք հացը ջեռոցում 150 шստիճան տաքության տшկ և թողեք այնտեղ 6-12 րոպե։

Այս տարբերшկն իրոք աշխատում է։

Գաղտնիքն шյն է, որ ջուրը, որը ներծծվում է հացի մեջ, ջեռոցի մեջ վերածվում է գոլորշու և հացը նորից փшփուկ դարձնում։ Հացը դառնում է բուրшվետ, փափուկ և խրթխրթան կողքերով՝ ոչնչով չտարբերվելով թшրմ հացից։