Բոլոր բժի շկները միաբերան զգուշացնում են, Սա վտա նգում է Ձեր առ ողջությունը

Առաջին բանը, որ կասկածներ է առաջացնում, միկրոալիքային վառարանում պատրաստելու ընթացքում սննդանյութերի կորուստն է: Այս հարցին մեկ պատասխան չկա, քանի որ դա առաջին հերթին կախված է պատրաստման ժամանակից և բուն արտադրանքից։Օրինակ, մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ բրոկկոլին կարող է կորցնել իր ֆլավոնոիդների մինչև 97%-ը: Սրանք հատուկ նյութեր են, որոնք ունեն հակամանր էային և հակաօ քսիդիչ հատկություններ:Սակայն մեկ այլ փորձ ապացուցեց, որ արագ պատրաստման ժամանակ սննդանյութերը չեն կորչում։ Ավելին, միկրոալիքային վառարանը կարող է ոչ միայն պահպանել, այլ նույնիսկ ավելացնել ֆլավոնոիդների քանակը։ Դա կախված է նաև ջրի քանակից, որում պատրաստում են բանջարեղենը։

Կանաչ ոլոռ՝ Հետազոտող Սյան Լի Վուն ասում է, որ մենք պետք է իմանանք յուրաքանչյուր մթերքի պատրաստման ճշգրիտ ժամանակը։ Օրինակ, որոշ բանջարեղեններ չափավոր տաքացնելը, ընդհակառակը, կավելացնի դրանց օգտակար հատկությունների քանակը։ Ինչ է կատարվում պլաստիկի հետ՝ Հաջորդ կարևոր կետը պլաստիկ տարաների տաքացումն է։ Պատրաստի փաթեթավորված ուտեստ գնելը և այն արագ միկրոալիքային վառարան ուղարկելը տարածված բան է: Այնուամենայնիվ, մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս դա անել և ահա թե ինչու: Սնունդ տարայի մեջ՝ Պրոֆեսոր Ջումին Թանը ասում է, որ պլաստիկի որոշ տեսակներ ընդհանրապես պիտանի չեն ջեռուցման համար։

9 տարի առաջ գիտնականներն այս թեմայով մի ամբողջ հետազոտություն են անցկացրել։ Պլաստիկ տարաների մեծ մասը տաքացնելիս քի միական նյութեր են արտազատվում: Իսկ դա կարող է ազդել մարդու ինքնազգացողության վրա։Պլաստիկն ավելի ճկուն դարձնելու համար դրա բաղադրությանը ավելացնում են ֆտալատներ։Նրանց մոտ ամեն ինչ այնքան վարդագույն չէ, որքան մենք կցանկանայինք։ Օրգանիզմում հայտնվելով՝ դրանք կարող են խաթարել նրա աշխատանքը, իսկ վատագույն դեպքում՝ հանգեցնել մի շարք լուրջ հիվա նդությունների։Նյութը հրապարակման պատրաստեց https://prolifeblog24.ru/ կայքը։