Յուրաքանչյուր մարդ բախվում է սեւ կետերի խնդրի հետ: Ճարպագեղձերի ավելացումը, տնային ոչ պատշաճ խնամքը, անբավարար սնունդը այս երեւույթի պատճառներից մի քանիսն են: Ամեն դեպքում, դրանք այնքան էլ գրավիչ չեն և հաճախ բարդույթների տեղիք են տալիս:

Բաղադրությունը: անանուխի ատամի մածուկ; աղ; 2-3 սառցե խորանարդ: Պատրաստման եղանակը: Խառնել 2 ճ.գ․ լ ատամի մած ուկը 1 ճ․գ․ աղը և լավ խառնել: Քսեք խառնուրդը սեւ կետերով հատվածներին և թողեք 5 րոպե (մինչև ամբողջովին չորանա):

Լվացեք սենյակային ջերմաստիճանի ջրով։ Դրանից հետո սառույցի խորանարդով շփեք ՝ ծակոտիները խտացնելու համար: Արդյունքը կատարյալ մաքուր մ աշկն է:

Անանուխի ատամի մածուկը բացում է ծակոտիները և ոչնչացնում բակտերիաները, մինչդեռ աղը ծառայում է որպես սկրաբ: Որոշ ժամանակ այն հատվածները, որոնց վրա կիրառվել է խառնուրդը, կարող են կարմրել, սա մա շկի բոլորովին նորմալ ռե ակցիա է: Բացի այդ, չոր մա շկի տերերին խորհուրդ է տրվում օգտագ ործել փափկեցնող կրեմ լվացվելուց հետո։