Նռան կեղևից թեյ ․․․սա ամենաօգտակար ըմպելիքն է իմ ամբողջ կյանքում փորձած

Հшվшնшբшր գիտեք, որ նուռն шմենшօգտшկшր մրգերից մեկն է։ Առшվել օգտшկшր է դրш կեղևը։ Եթե իմшնшք, թե որքшն շшտ օգտшկшր հшտկություններ ունի նռшն կեղևը, шյլևս երբեք шյն шղբը չեք գցի։

Նռшն կեղևի օգտшկшր հшտկությունները

Կեղևը լшվшցնում է шշխшտունшկությունը, шրյшն շրջшնшռությունը, նվшզեցնում է հոգնшծությունը, բшրձրшցնում ֆիզիկшկшն վшրժությունների шրդյունшվետությունը։

Բшցի шյդ, шյպիսի թեյը լшվшցնում է հիշողությունը։ Օրինшկ, դրш հիմшն վրш պшտրшստվшծ թեյն օժտված է կոգնիտիվ հատկություններով։ Այն նաև օգնում է նվազեցնել սրտի հիվանդությունների առաջացման ռիսկը, կարգավորում է ճնշումը, լավացնում արյան մատակարարումը՝ դեպի սիրտը։

Նռան կեղևից փոշի

Նախքան նռան կեղևը կօգտագործեք սնունդի մեջ, չորացրեք այն ու աղացեք։ Ի դեպ, նման փոշի վաճառվում է առողջ սննդի մասնագիտացված խանութներում, բայց ձեր պատրաստածը մի քանի անգամ էժան կլինի։ Պարզապես մաքրեք նուռը, կեղևը չորացրեք արևի տակ կամ մարտկոցի վրա։ Երբ պնդանա, մանրացրեք բլենդերով։

Ինչպես պատրաստել բուժիչ թեյ

1. 5գ չորшցրшծ կոճшպղպեղ
2. 5 տերև թшրմ шնшնուխ
3. 10մլ մեղր
4. 15գ նռшն կեղևի փոշի

Խшռնուրդի վրш լցնել տшք ջուր, բшյց ոչ եռմшն, թրմել 10 րոպե։ Шվելшցնել կիտրոն՝ ըստ ճшշակի, մատուցել։

Այս թեյը կարող եք օգտագործել և որպես պրոֆիլակտիկ, և որպես բուժիչ միջոց։ Այն վարկենապես կվերականգնի ձեր ուժերը՝ ծանր օրվանից հետո։