Որպեսզի լեզուն շատ համեղ լինի, այն պետք է ճիշտ եփել։ Կարդացեք, թե ինչպես դա անել: Լվացեք լեզուն, հեռացրեք ավելորդ ճա րպը: Բաժանեք այն երկու մասի և դրեք խորը կաթսայի մեջ։ Լեզվի վրա ջուր լցրեք: Լեզվով կաթսան դրեք գազօջախի միջին կրակի վրա։ Աղ մի արեք: Հասցրեք եռման աստիճանի և հեռացրեք փրփուրը։ Որպեսզի եռացող ջուրը չհեղեղի ձեր ամբողջ գազօջախը, գազի բոցը նվազագույնի հասցրեք: Լեզուն մի եռացրեք, այն կդառնա կոշտ և մսի տեսք կունենա: Այժմ դուք կարող եք աղ անել ոչ ավելի, քան 2 թեյի գդալ, իսկ հետո համտեսել արգանակը։
Եթե ձեր ճաշակին բավարար չի աղը, աղ ավելացրեք։ Իմ ճաշակով 2 թեյի գդալ աղը անհրաժեշտ մակարդակն է (3 լիտրանոց կաթսայի համար): Ժամանակն է ավելացնել չոր համեմունքներ։ Ես սովորաբար ավելացնում եմ 1 թեյի գդալ մաղադանոս, մի երկու դափնու տերև և 1 թեյի գդալ չոր սամիթ։ Համեմունքների ավելացումը արգանակին և լեզվին կհաղորդի յուրահատուկ բուրմունք և կծու համ: Լեզուն շարունակում ենք եփել ևս 1,5 ժամ։ Այնուհետև արգանակի մեջ ավելացնել 1 կլպած գազար և 1 սոխ։ Դուք չեք կարող դրանք կտրատել, դրանք ամբողջությամբ ավելացրեք: Բանջարեղենը դնելուց հետո լեզուն պետք է եռա 1 ժամ։
Դրա պատրաստ լինելը ստուգում ենք հետևյալ կերպ՝ վերցրեք պատառաքաղ կամ այլ սուր առարկա և դրանով ծակեք լեզուն, եթե այն հեշտությամբ ծակվում է, լեզուն կարելի է ուտել, իսկ եթե ծակելիս, լեզուն կոշտ է և առաձգական, եփեք ևս 20 -30 րոպե: Ոչ մի խոհարար ձեզ չի ասի լեզուն պատրաստելու ճշգրիտ ժամանակը: Ամեն ինչ կախված է լեզվի քաշից և կովի տարիքից: Երբ լեզուն պատրաստ լինի, անպայման հանեք ամանի մեջ և վրան անմիջապես լցրեք սառը ջուր, այնուհետև լեզվի վերին շերտը (թաղանթը) հեշտությամբ կհեռացվի։ Լեզուն մի թողեք արգանակի մեջ։ Այնուհետև լեզուն բաժանեք շերտերի և կարող եք այն մատուցել սեղանին, օրինակ՝ կարտոֆիլի կերակուրի հետ, կամ դրանից եփուկ պատրաստել:Նյութը հրապարակման պատրաստեց https://prolifeblog24.ru/ կայքը։
Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓